Varför ha en hemsida?

Varför ska man ha en hemsida? 🤔

Vi lever i en digital tidsålder där vi blivit vana vid att snabbt och enkelt få tag på information. Vi vill kunna jämföra priser i lugn och ro, ta del av recensioner och även lära känna ett företag och dess värderingar innan vi väljer att göra affärer med det. Att ha en hemsida innebär att du är tillgänglig för dina kunder dygnet runt. De kan lära känna ditt varumärke, läsa om dina produkter/tjänster och ta del av din information när som helst från vilken plats som helst. Du har alltså möjlighet att nå ut till en mycket större publik än genom en traditionell butik eller kontor.
Sammanfattningsvis, en hemsida är VIKTIG för ditt företag.


Enligt en nylig Sifoundersökning, använder sig hela nio av tio konsumenter av nätet för att hitta varor eller tjänster. Trots denna digitala trend saknar faktiskt 44 procent (!) av Sveriges småföretag fortfarande en hemsida.

Vi har listat här nedanför 5 anledningar till varför ditt företag tjänar på att ha en hemsida!

1. Ökad trovärdighet

Vi är många som kollar upp företag vi ska köpa ifrån innan vi slutför vårt köp. Ett exempel är om vi ska äta på en restaurang vi inte känner till. Då googlar man ofta fram hemsidan, tittar på menyn, ser till helhetsintrycket av hemsidan och därefter gör en bedömning om huruvida man ska besöka restaurangen eller inte. När vi ska handla online gör vi ofta samma sak – ser på hemsidan och bedömer om den ser ut att vara äkta eller inte. En professionell hemsida som signalerar att det du gör är på riktigt kan vara avgörande för om kunden väljer dig eller din konkurrent.

2. Öppet dygnet runt

Till skillnad från fysiska butiker eller kontor så är din hemsida öppen alla dagar i veckan, dygnet runt. Det innebär att potentiella kunder har möjlighet att besöka din hemsida och läsa om ditt företag när det passar dem bäst vilket ökar chansen för att de slutför ett köp.

3. Ökad synlighet

En hemsida gör dig synlig online. I en värld där mer än 4,5 miljarder människor använder internet är en hemsida ett sätt att fånga uppmärksamhet och få människor att se att du/ditt företag existerar.

4. Lättillgänglig information

I dag ska allt gå snabbt. Vi vill ha så mycket och tydlig information som möjligt, så snabbt och enkelt som möjligt. En hemsida gör det möjligt att snabbt få information om dina produkter eller tjänster.

5. Kontroll av ditt material

När du publicerar bilder, texter eller inlägg på sociala medier så finns det alltid en risk att ditt material försvinner. Ditt konto kan bli hackat, borttaget eller anmält. Ditt inlägg kan tas bort eller spridas vidare i fel sammanhang. Värsta tänkbara scenario: Kanalen du använder kan stängas ned/sluta fungera. Vi har genom åren mött kunder som baserat hela sin verksamhet på plattformar på sociala medier. Kontot har av någon anledning stängts ned och då står kund där med sitt företag utan ett enda sätt att nå sina följare/kunder. I det läget spelar det ingen roll att ditt Instagramkonto hade över 10 000 följare.

Intresserad?

Kontakta oss!👋 

 
 
 
 
 
 

PEAO Webbyrå fokuserar på att erbjuda en så pass prisvärda hemsida som möjligt fast till bästa kvalite. Vi bygger klart våra hemsidor inom 1-3 arbetsdagar efter godkänt designförslag.

Det ingår ALLTID domän, webbhotell, hosting och e-postadresser när du köper en hemsida via oss.

Vi erbjuder nöjd-kund garanti och kan hjälpa er med allt som rör webben.

Vårt engagerade och personliga team fokuserar på att skapa långsiktiga relationer med våra kunder.

Tel: 076-034 41 21
E-post: info@peao.se